Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος

Στα 19 χρόνια που ασχολούμαι με την ελληνική ροκ σκηνή, έχω πάμπολλες φορές ρίξει κόκκινη κάρτα σε συγκρότημα – καλλιτέχνη, του οποίου το ήθος και ο χαρακτήρας δεν ταίριαζε στα δικά μου γούστα. Έχω όλο το δικαίωμα στην προσωπική μου δουλειά να επιλέγω το ποιον θα προβάλλω ΔΩΡΕΑΝ από το Rockap.gr ή στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές ή το τι θα βάλω να παίξει σε ένα μαγαζί  όταν βρίσκομαι πίσω από τα decks.

Οι πρώτοι που άρχισαν να τρώνε κόκκινες κάρτες ήταν οι Καβαλιώτες, συντοπίτες μου μουσικοί που παρά την προβολή και την ανάδειξη που τους έκανα από όλα τα παραπάνω που ανέφερα, αυτοί επέλεξαν να προσπαθήσουν να μειώσουν την δουλειά μου (μουσική ή δημοσιογραφική) αλλά και εμένα τον ίδιο σαν προσωπικότητα.
Με τα χρόνια ο κατάλογος άρχισε να μεγαλώνει, αφού γνώρισα εκατοντάδες μπάντες και μουσικούς.

Όταν λοιπόν κάποιος είναι παλιοχαρακτήρας και δεν εκτιμάει τίποτα στην ζωή του, αποφασίζω να τον αφαιρέσω από την βάση δεδομένων του Rockap, ώστε να μην λάβει ποτέ ξανά κάποια προβολή από εμένα. Δικαίωμα μου δεν είναι; Το είπα και παραπάνω.
Έτσι λοιπόν μετά από όλο αυτό τον ντόρο που έγινε, επειδή τόλμησα και έριξα τα βέλη μου στον Αγγελάκα, πέσανε πολλές μάσκες από δήθεν φίλους, μπάντες που με πλησίασαν λόγω Rockap και φανατικών οπαδών του Αγγελάκα και του Παυλίδη.Ε λοιπόν ο φανατισμός ποτέ δεν μου άρεσε, είτε έχει να κάνει με θρησκεία, είτε με ομάδες, είτε με την ίδια την μουσική. Ο φανατισμός και οι κομπλεξισμοί δεν χωράνε στην μουσική. Η μουσική είναι για ενώνει τον κόσμο… τον καλό κόσμο… οι κακοί αργά ή γρήγορα θα πάρουν αυτό που τους αξίζουν, αρκεί να βρεθεί κόσμος να τους βάλει στην θέση τους και να μην διστάζει να τους κοιτάξει κατάματα και να παλέψει με αυτούς.
Εγώ το τόλμησα… κοίταξα τον Γιάννη και του είπα ότι είναι λάθος η συμπεριφορά αυτή, η αλλαζονία του, καθώς και η συνεργασία με τον Παυλίδη, που δεν έχει να του δώσει κάτι.. αντιθέτως αυτός που κερδίζει είναι ο Παυλίδης από τον Αγγελάκα.

Τόλμησα λοιπόν και πέσατε να με φάτε.. χωρίς να έχετε ιδέα το υπόβαθρο της όλης διαμάχης και βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα για εμένα και τις προθέσεις μου.

Ε λοιπόν, αποφασίζω από σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου του 2017 να ρίξω κόκκινη κάρτα στον Γιάννη Αγγελάκα και τον Παύλο Παυλίδη. Από αυτή την στιγμή που διαβάζετε το άρθρο αυτό, έχει αφαιρεθεί όλο το υλικό που έχουμε δημοσιεύσει στο Rockap όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με αυτό που κάνουμε. Άρθρα προσωπικά για τον Γιάννη και τον Παύλο, αφιερώματα, συνεντεύξεις, live reports, δισκοκριτικές, νέα, τα πάντα όλα.
Ο λόγος; Αφού λοιπόν οι κύριοι είναι καλύτεροι εμού, και λόγο ιστορίας και ηλικίας είναι και θαυμάζω ακόμα το έργο τους στην σκηνή… αποφάσισα ότι δεν έχουν ανάγκη το δικό μου μέσο, ώστε να κοινοποιήσουν τα νέα τους. Την ίδια λοιπόν στιγμή σταματάω να τους κάνω και την παραμικρή δωρεάν διαφήμιση από τις σελίδες μου, αφαιρώ το υλικό και δεν επιτρέπω ούτε τυχαία (λόγο αναζήτησης στο google) να βρει κάποιος άρθρο για τους δυο αυτούς καλλιτέχνες που δεν αξίζουν πλέον της προβολής. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά νιώθω μαλάκας αν θα συνεχίσω να ποστάρω πράγματα για αυτούς και να υπάρχει υπόνοια ότι κονομάω από το δικό τους όνομα, ακόμα και 1cent euro, ή να καρπωθώ τα δωρέαν promo cd τους ή να κατηγορηθώ ότι τα κάνω όλα αυτά για την προσωπική μου προβολή.Σας ευχαριστώ για την δράση σας όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ήσασταν μια από τις πολλές επιρροές μου, αφορμή να ασχοληθώ και εγώ με το ροκ και να μην καταντήσω ένας καλλιτέχνης της πίστας.

Οι φανς να με συγχορέσουν που δεν θα μπορέσουν να ξαναδιαβάσουν κάποιο νέο τους, μπορείτε να τους ακολουθήσετε όπως όλα τα πρόβατα στις σελίδες τους στα social.

Τέρμα πια με τους δεινόσαυρους της ροκ στην Ελλάδα, τουλάχιστον με τους αχάριστους καλλιτέχνες. Τόπο στα νιάτα, γιατί μόνοι μας θα στήσουμε εκ νέου μια δυνατή ελληνική ροκ σκηνή, με τον Αγγελάκα και τον Παυλίδη στην σύνταξη, να αναπολούν τις ένδοξες ημέρες και να κοκορεύονται για την πορεία τους. Δεν σας χρειαζόμαστε, είμαστε νέοι με δύναμη και τσαγανό και θα τα καταφέρουμε… ο χρόνος θα μας δικαιώσει!

Σας παραθέτω φωτογραφίες από το υλικό που αφαιρέθηκε και καθώς επίσης το αποτέλεσμα της αναζήτησης στα ονόματα ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ.

Τα λέμε στην σκηνή σύντομα!!!

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.