Άλλη μία συλλογή φτάνει στα χέρια μου από την Underground Tapes και με ευχαριστεί το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα οι ρομαντικοί σαν εμάς που βοηθάμε όσο μπορούμε τις μπάντες και την μουσική που γουστάρουμε, είτε λέγεται ροκ, είτε metal, είτε hip-hop κτλ. Περί της συλλογής, βλέπω συμμετοχές από γνωστές μου μπάντες, όπως οι «Δωδέκατη Νύχτα» ( όπου έχουμε συμπεριλάβει τραγούδι τους στην πρώτη μας συλλογή “Rockap – Τα demos” ), τους νέους «Ένα βήμα μπροστά», τους «Προφίλ», τους πολύ καλούς «Στο όνειρο», τους «Ρίχτερ», τους «Κυνηγούς Ονείρων» και τους «Lost Bodies».

Η παραγωγή της συλλογής έχει να κάνει με την εκάστοτε παραγωγή της κάθε μπάντας που έστειλε τραγούδι της και γενικά κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα. Γενικά η “Ανέφελοι και Ωραίοι” μου άρεσε γιατί γνώρισα δυο-τρία συγκροτήματα που δεν είχα ακούσει μέχρι σήμερα, ενώ πιστεύω ότι κάποιος άλλος λιγότερο σχετικός θα βρει πολλές (αν όχι όλες) καινούριες μπάντες. Αυτά που δεν μου άρεσαν είναι το artwork  ( όμως μην τα θέλουμε και όλα δικά μας ) και η επιλογή των τραγουδιών, υπό την έννοια ότι κάποια ίσως θα έπρεπε να μην υπάρχουν ή η σειρά των τραγουδιών θα έπρεπε να ήταν διαφορετική ώστε τα τραγούδια να ρέουν πιο ομαλά στ’ αφτιά του ακροατή. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να την ακούσετε – αποκτήσετε για να γνωρίσετε και κάτι διαφορετικό.

Ευχαριστώ την Underground Tapes για τις ευχαριστίες στο βιβλιαράκι της συλλογής. Κάτι τέτοια μικρά και όμορφα μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε, σε όλους τους άλλους που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά μας και κοιτάνε το δικό τους συμφέρον (οικονομικό κτλ) η σιγή μας προς απάντησή τους.

Underground Tapes – Τ.Θ. 5031 – Τ.Κ. 26004 – ΠΑΤΡΑ

Email : undergroundtapes@yahoo.gr

Κείμενο : Νίκος Γραμμάτος