Έκανα πρόσφατα μια βουτιά με το κεφάλι επάνω σε έναν τοίχο! Χτύπησα άγρια με το παρελθόν και θυμήθηκα! Θυμήθηκα πως κάποτε (μιλάμε για τότε που το χαρτί δεν ήτανε μονάχα σε ρολό τουαλέτας αλλά κυκλοφορούσαν και μουσικά περιοδικά) άκουγα ώρες μουσική και έγραφα για εκείνη, έγραφα μαζί της, για εμένα, για όσους γουστάρανε να ακούνε! Εντάξει! Ανοιγόκλεισα τα μάτια μετά τη βουτιά στον τοίχο και κατάλαβα πως κάπου έχασα 18 με 20 χρόνια. Πολλά; Αναστήθηκα, οπότε ξύπνα κι εσύ γιατί σου έχω λίστα ηχητικέ μου αναγνώστη!

Ξεκαθαρίζω: Δεν είμαι κριτικός, είμαι απλός ακροατής. Όσα γράφω δεν ήρθαν συστημένα από εταιρίες, προήλθαν από την αγάπη στο αντικείμενο και κυρίως σε παιδιά που γουστάρουν να το κρατήσουν ζωντανό και να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Στο άρθρο θα βρεις μόνο ελληνικές μπάντες (με ελληνικό και αγγλόφωνο στίχο) αλλά δε γνωρίζω κανένα από τα παιδιά. Επίσης, οι δίσκοι δεν είναι όλοι τους πρόσφατοι, οπότε σε όποιον δεν αρέσει αυτό, ας κόψει λάσπη νωρίς! Αν μείνεις, να θυμάσαι πως το Ροκ και η μουσική εν γένει είναι ένα λιβάδι όπου όλα φυτρώνουν για να ανθίσουν, άρα μπορούν και –ναι!– αλλάζουν θέση, κουβαλώντας ως σταθερά τους μία: την αλήθεια!

Φύγαμε για το Part 16 of ?

 

Tugdam

Δίσκος: Tugdam EP

Μια βουτιά σε dark μονοπάτια από μια ομάδα που μας συστήνεται με το πρώτο της EP.

Το ομώνυμο δισκάκιον περιέχει τρία κομμάτια, το τσαμπουκαλεμένο «Burn» που δηλώνει τις black προθέσεις των παιδιών ρίχνοντας καταμεσής ιδέες εμβόλιμου prog/post, το επόμενο «Lies» που σαν μεσιανό κατάρτι απλώνει ένα δεκάλεπτο μουσικοταξίδεμα και το φονικά παιχνιδιάρικο «Jump» που σε αρπάζει στην speedish αφηγηματικότητά του.Ηχητικά αποκαλυπτική η ομάδα, με συνθέσεις γεμάτες ενέργειες, μαυροντυμένες ψυχές που στέκουν πάνω σε παγετώδεις sludge κορυφογραμμές, ατενίζοντας την πολύχρονη αγάπη τους για doom και διάχυτη όρεξη για δημιουργίες που κραυγάζουν. Τουτέστιν, προσεγμένη παραγωγή από λαμπαδάτους ενισχυτές, φωνητικά και lyrics σε death/black αποκαλύψεις, κινηματογραφικές ηλεκτροκιθαριές με stonish riffo-παύσεις, ανασυστάσεις μεταλλοκύμβαλων που ωρύονται και dirty deed bassογραμμές. Το EP ευκαιρία για άρπαγμα από την κοτσίδα και κοπάνημα, με το μέλλον να δείχνει όμορφο και μακάβρια ελπιδοφόρο, κραδαίνοντας μπαλτά και βγαίνοντας μέσα από τάφο (έτσι ακριβώς όπως μας αρέσει δηλαδή!)

Για περισσότερο σκοτεινοταξίδεμα με τους Tugdam, στηρίξτε τους εδώ:

Αυτά for now από εμένα! Εύχομαι να επιστρέψω σύντομα. Ως τότε, να γελάτε δυνατά να σπάνε τα άσχημα, να ρισκάρετε για τα απίθανα και να ζείτε τις στιγμές πριν αυτές τελειώσουν.

Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης

FB: https://www.facebook.com/georgios.tzitzikakis1

FB page: https://www.facebook.com/tzitzikakis.books/