Στα χρόνια της τεχνολογίας είναι λογικό να μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα. Έτσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια έχουμε δει διάφορες σελίδες να βαπτίζονται «μουσικά περιοδικά» και να προσπαθούν να μαζέψουν κλικς. Το αποτέλεσμα είναι μετά από 1-2 χρόνια τα site αυτά να κλείνουν.

Γιατί φτάνουν στο σημείο να κλείσουν; Δεν έλαβαν της αναγνωρισιμότητας που περίμεναν; Δεν έβγαζαν τα λειτουργικά έξοδα; Πίστευαν ότι θα βγάλουν χρήματα από αυτό; Ίσως. Το θέμα είναι ότι αν αγαπάς την μουσική, θα αρκεστείς με τους λίγους ανθρώπους που θα σε διαβάζουν και τον κόσμο που θα γνωρίσεις με τον τρόπο αυτό.

Στο θέμα μας τώρα.

Ο μουσικός συντάκτης στέλνει προσωπικό μήνυμα στην σελίδα «Ενδελέχεια» στο facebook. Μιας μπάντας που είναι διαλυμένη από το 2009, πράγμα που γράφει στις πληροφορίες της σελίδας. Ο τύπος αναφέρει ότι είναι συντάκτης του http://straightonmusic.com/ και ζητάει συνέντευξη από την μπάντα.

Την ίδια στιγμή γίνεται μια ανανέωση στις πληροφορίες και προστίθεται το: «Για την ιστορία οι Ενδελέχεια είναι διαλυμένοι από το 2009 και η σελίδα αυτή είναι ανεπίσημη». Το οποίο θα εμφανιστεί στην κεντρική σελίδα του page.
Αμέσως μετά ο κάτοχος της σελίδας απαντάει στον συντάκτη: «Γεια σου ….., δυστυχώς δεν μας το επιτρέπει ο χρόνος μας, καθώς βρισκόμαστε on tour αυτό το διάστημα, ίσως μόλις τελειώσουμε από αυτό. Αν θέλεις επικοινωνούμε τότε.».

Ο συντάκτης δεν μπαίνει καν στον κόπο να δει στην σελίδα αν όντως υπάρχει tour και ίσως να βόλευε κάπου ώστε να τους δει live και να γνωριστεί με την μπάντα για την συνέντευξη που θέλει.

Η απάντησή του: «Οκ. Θα επικοινωνήσουμε ξανά. Ευχαριστώ πολύ…».

Η διαχείριση της σελίδας μας έστειλε τον υπέροχο αυτό διάλογο και πραγματικά έχουμε πέσει στα πατώματα και γελάμε. Γελάμε με την ασχετοσύνη κάποιων που αυτοπροσδιορίζονται σαν αρθρογράφοι και μουσικογραφιάδες, χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές γνώσεις για τα αυτονόητα.

Για το τέλος, να αναφέρουμε ότι το straightonmusic βλέπουμε ότι κάνει μια πολύ καλή δουλειά όσο αφορά την ξένη σκηνή, αλλά στην ελληνική σκηνή έχει ελλείψεις, και λογικό, όταν έχει τέτοιους συντάκτες γατόνια. Θα τους προτείναμε να ασχολούνται με αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και ότι αν χρειάζονται υλικό για ελληνική σκηνή, το rockap είναι πάντα διαθέσιμο για αναδημοσίευση.

Διαβάστε την συνέντευξη που είχαμε πάρει από τους ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ το 2008 εδώ.

Αφιερωμένο: