Αυτό εδώ είναι μια περσινή κυκλοφορία (2011) την οποία περίμενα να λάβω στην ώρα της, όμως καμιά φορά γίνονται και ασυνεννοησίες, έτσι έφτασε στα χέρια μου ακριβώς ένα χρόνο μετά. Αυτό βέβαια δεν με εμποδίζει να γράψω για αυτή την δουλειά, αφού είναι από τις νέες κυκλοφορίες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής και εξάλλου το δικό μας είδος, δεν παλιώνει ποτέ, το δικό μας είναι το καλύτερο, των άλλων είναι μάπα και θέλει ανακύκλωση :).

Οι Άγριες Φράουλες δισκογράφησαν σε μια πολύ δύσκολη εποχή και αυτό από μόνο του αξίζει συγχαρητηρίων. Ενώ είναι μια δύσκολη εποχή στο να καταφέρει μια νέα μπάντα να αποκτήσει ρεύμα και κοινό, βλέπω ότι η μπάντα αυτή έχει ήδη κατακτήσει πολλά μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο… ευχάριστο αυτό!

Πάμε στα μέσα του δίσκου τώρα…

Πρώτον θέλω να σχολιάσω το artwork, επειδή είναι κάτι που πάντα κοιτάω και με ενδιαφέρει καθώς το θεωρώ απαραίτητο κομμάτι της τέχνης. Το όλο artwork και η συσκευασία του cd είναι κάτι που με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και το χάρηκα πολύ μόλις το πήρα στα χέρια μου. Το μόνο που με ζόρισε λίγο είναι η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήσαν, αν και νομίζω ότι είναι στο χέρι γραμμένα, η οποία μου έβγαλε τα μάτια για να καταλάβω τι γράφει.. με μια μικρή προσπάθεια και παράλληλη ακρόαση με τον δίσκο όμως κάτι γίνεται.

Στο μουσικό κομμάτι, οι Άγριες Φράουλες τα έχουν όλα, έχουν βαριές κιθαριές, έχουν ακουστικά σημεία και κομμάτια, έχουν ηλεκτρονικά, πολλά ηλεκτρονικά, καλοφτιαγμένα και καλά μονταρισμένα μέσα στον συνολικό ήχο, πράγμα που συμβάλει σημαντικά στο να πάρουν μια δική τους ταυτότητα σαν συγκρότημα.

Ακούγοντας τους μου έρχονται ήχοι από το παρελθόν, από 80s darkwave καταστάσεις, από 90s ελληνοροκιές και από 00s ηλεκτρονικούρες.. χωρίς βέβαια να κοπιάρουν κάτι συγκεκριμένο.

Η παραγωγή είναι φοβερή και το τελικό αποτέλεσμα αξίζει πολλά μπράβο. Ένα αποτέλεσμα για το οποίο έβαλαν το χεράκι τους εκτός από τους Α.Φ. και οι Γιάννης & Χάρης Μιχαηλίδης από τους Δραμαμίνη (μα καλά αυτά τα παιδιά τα κάνουν όλα;).

Οι στίχοι σε πολλά σημεία είναι αρκετά μπερδεμένοι και αλλόκοτοι , φλερτάροντας όμως με την ποίηση και περιγράφοντας με δικό τους τρόπο τα διάφορα που συμβαίνουν και βλέπουμε τριγύρω μας. Δεν είναι εύπεπτοι και φτηνοί στίχοι, θέλουν να πέσεις από πάνω τους, όπως όταν διαβάζεις ένα βιβλίο, να τους δώσεις χρόνο, να αφεθείς ώστε να μπορέσεις να μαγευτείς. Αν δεν έχεις χρόνο και διάθεση για αυτό, μην το κάνεις, δοκίμασε κάτι άλλο… ίσως κάποιες άλλες φράουλες, οι άγριες δεν κάνουν για σένα! Εξάλλου μόνο για 1 ολόκληρη φορά ακρόασης χρειάζονται 59 λεπτά παρακαλώ, όποτε καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται να του δώσετε χρόνο, πριν αποφασίσετε αν σας αρέσει ή όχι.

Καλή σας ακρόαση!

Νίκος Γραμμάτος

Λίστα Τραγουδιών:

1     Αρχειο IV το Προβλημα
2     Αύλον
3     Ν.Ο.Μ.Α.
4     Το Καινούργιο σου Σπίτι
5     Ο Αρχηγός
6     Παίζει Παρέλαση
7     Βασιλιάδες Μιάς Στιγμής
8     Παραξενο Φιλί
9     Δεσποινίς Νόβα
10     Ζαζαροποντή
11     Η Ληστεία της Ημέρας
12     Νούμερα
13     Κάψουλες

https://www.facebook.com/AgriesFraoules