Τα “Ρόδα Της Ερήμου” δημιουργήθηκαν το 1995 από μια παρέα που συμμετείχε σε μπάντες της τοπικής σκηνής της Πτολεμαΐδας τα προηγούμενα χρόνια.

Στα τέλη του 1996 και μετά από δύο DEMO, υπέγραψαν με τη “Lazy Dog” και έτσι το Σεπτέμβρη του 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος “Ταξίδι Σα Ψέμα”, ενώ την άνοιξη του 1999 ο δεύτερος “Με Την Πλάτη Στον Τοίχο”. Έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές με τραγούδια τους όπως το “Να σε δω στα Μάτια” (Αudio), “Η πόλη των σκιών” (Ποπ & Ροκ), “TV Ήρωες”, “Η πόλη των σκιών” (συλλογή Φάκελος Ροκ). Έχουν παίξει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Εύοσμο, Συκιές, Δρυμό, Αριδαία, Αγ. Παντελεήμων, Ελευσίνα, Λαγονήσι, Καστέλα, Χανιά, Ηράκλειο, Σέρρες, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και φυσικά στην Πτολεμαΐδα, στην πόλη στην οποία η μπάντα συνεχίζει να ζει και να γράφει τραγούδια. ‘Ομως η έδρα των Ρόδων ήταν τελικά κάπου ανάμεσα στην βιομηχανική Πτολεμαΐδα και στην φοιτητούπολη Θεσσαλονίκη αφού τα live εκεί ήταν πολλά και η ανταπόκριση ζεστή. Μετά την κυκλοφορία των δύο δίσκων ακολούθησαν δύο DEMOS, με 5 τραγούδια το 2000 και με 4 τραγούδια το 2002.Κάπου εκεί και με 2 τελευταία LIVE στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη ( φεστιβάλ Δρυμού & ΜΥΛΟΣ) η μπάντα έπαψε να δραστηριοποιείται. Προηγουμένως είχαν αποχωρήσει δύο ιδρυτικά μέλη ( Βασίλης-κιθάρες, Νίκος-τύμπανα). Στην θέση τους έπαιξαν Μάκης και Φώτης τύμπανα, Τάκης κιθάρα καθώς και ο Σάκης πλήκτρα. Το 2007 δύο από τα ΡΟΔΑ , ο Σταύρος-κιθάρες και ο Νίκος-φωνητικά συνεργάζονται και αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν τραγούδια.

Το 2009 έχει ολοκληρωθεί το υλικό και κυκλοφορεί το 2010 με τίτλο « Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ». Πάντα με την ελπίδα πως τα τραγούδια θα συμπληρώνουν το soundtrack της ζωής μας.


Τα Ρόδα της Ερήμου ήταν :

Δημητριάδης Νίκος-φωνή

Κερμενιώτης Σταύρος-κιθάρα

Φλαμουρίδης Δώρος-μπάσο

Καρανικόλας Βασίλης-κιθάρα

Χατζηαυγουστίδης Νίκος-τύμπανα

Τα Ρόδα της Ερήμου σήμερα είναι οι :

Δημητριάδης Νίκος-φωνή

Κερμενιώτης Σταύρος-κιθάρα

http://www.facebook.com/pages/TA-RODA-TES-EREMOU/152759974757259?ref=ts

http://www.youtube.com/user/TaRoda3?feature=mhum