Πράσσειν Άλογα, μια μπάντα που έχει βάλει το δικό της λιθαράκι σ’ αυτό που ονομάζουμε ελληνόφωνη ανεξάρτητη σκηνή. Με 4 δίσκους στο ενεργητικό της και μια πορεία που ξεκινάει από το 1996 και αντέχει μέχρι και σήμερα, μας παρουσιάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, “Ένας Υπέροχος Κόσμος”.

Το cd ηχογραφήθηκε στο studio των Πράσσειν Άλογα, οπότε μιλάμε για μια εξ’ ολοκλήρου δικιά τους παραγωγή 10 τραγουδιών, εκ των οποίων και 2 instrumental. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες μπάντες να κάνουν παραγωγή στις δουλειές τους, σε δικά τους studios και οφείλω να ομολογήσω ότι στο θέμα αυτό τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Από πλευράς ακουστικής, ο ήχος είναι μεταλλικός και δυνατός, πλαισιωμένος από punk και grunge στοιχεία, με τις πινελιές των synths από πάνω του, σφυρηλατημένος από βαριές ηλεκτρικές κιθάρες και μελωδικά rifs. Τα ντραμς παίρνουν φωτιά χτυπώντας κατά ριπάς με τη δίκαση, ενώ δένουν αρμονικά οι άναρχες φωνές του τραγουδιστή που μερικές φορές δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο. Εδώ όμως τίθονται μερικά ερωτήματα.

Πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να ακούμε χιλιοπαιγμένους ήχους και μελωδίες που αν και δεν ενοχλούν, δεν προκαλούν πλέον το ενδιαφέρον; Μήπως θα πρέπει να σπάσουν τα στεγανά της «ελληνικής rock σκηνής» και να προχωρήσει λίγο πιο πέρα; Μήπως τελικά είναι “δύσκολη εποχή για μας τους πρίγκιπες”;

Πού πήγε η έμπνευση; Από θέμα στιχουργικής δεν μπορώ να πώ ότι με ενθουσίασαν ιδιαίτερα, “έρχεται και αυτή η πουτάνα η στιγμή που σου τα παίρνουν όλα και μένεις με βρακί…”. Καλό είναι να ζεις το όνειρό σου αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς για να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, μουσικά τουλάχιστον, και πόσο μάλλον για να έχεις απήχηση σε κάποιο κοινό, φανς ή μη, θα πρέπει να μην μένεις στάσιμος, αλλά να προσπαθείς να εξελίσσεσαι.  Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή οι Πράσσειν Άλογα να πράξουν αν-άλογα των περιστάσεων και των καιρών και να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Εμπειρία αν μη τι άλλο υπάρχει, διάθεση απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει αλλιώς θα είχαν σταματήσει τη δράση, ας επικεντρωθούν λοιπόν στη φρέσκια ιδέα σύνθεσης και στίχου, που θα δώσει πνοή στους ίδιους και σε εμάς. Το “Ένας Υπέροχος Κόσμος” κοστίζει 10euro και όποιος ενδιαφέρεται να τον ανακαλύψει μπορεί να επικοινωνήσει με το συγκρότημα. Όπως γράφουν και στην επίσημη σελίδα τους το cd θα κυκλοφορήσει κανονικά στα δισκοπωλεία.

Επίσημη Σελίδα:
www.myspace.com/prasseinaloga

Τα τραγούδια:
1.    καλημέρα
2.    requiem
3.    φόβος νικά
4.    ένας υπέροχος κόσμος
5.    λήθαργος
6.    λύκε λύκε
7.    κεφτές
8.    όλα κάποτε
9.    λάμψη
10.    καληνύχτα

Δισκογραφία:
1.    πράσσειν άλογα (1998 – virgin)
2.    ο εχθρός μου (1999 – virgin)
3.    θέλω να σου μιλήσω (2002 – plus records)
4.     4 (2007 – Ano Kato Records)
5.    ένας υπέροχος κόσμος (2009)

Από τον Αντρέα Σεϊντή