Οι Μαύρο Κόκκινο εμφανίζονται στην μουσική σκηνή της Ελλάδας πρόσφατα και αποτελούν ελπίδα για τα underground μονοπάτια. Με εμφανίσεις επί σκηνής, αλλά και το πρώτο τους εγχείρημα, ένα demo με 9 κομμάτια, οι Μαύρο Κόκκινο ανοίγουν θέμα συζήτησης.

Μία γκάμα στην μουσική θεματολογία τους τούς χαρακτηρίζει, κάτι το οποίο λειτουργεί ως πλεονέκτημα, αλλά ταυτοχρόνως παρουσιάζει κάποια κενά σε αρκετά του σημεία. Πιθανόν να φταίει η παραγωγή της δουλειάς αυτής που κατά κάποιο τρόπο θάβει άλλοτε το μπάσο, άλλοτε την κιθάρα, ενώ κάποιες φορές κάνει τα τύμπανα να ακούγονται ξερά. Όσον αφορά την μουσική τους παραπέμπει σε θεσσαλονικιώτικης καταγωγής εναλλακτικό rock της δεκαετίας του ’90, κάτι το οποίο δεν μας χαλάει καθόλου, αντιθέτως! Τα φωνητικά κοφτά και στεγνά υποδεικνύουν τις new wave – post punk επιρροές του Θοδωρή Σουρβίνου, τις οποίες χειρίζεται με δεξιοτεχνία, χωρίς να γίνεται κουραστικός, ενώ ο ελληνικός στίχος αφήνει όγκο, νόημα και συναίσθημα στον ακροατή.

Η πρώτη αυτή απόπειρα αποφέρει πρόσφορο έδαφος για τους Μαύρο Κόκκινο, αρκεί να αρχίσουν την εντατική καλλιέργεια, την οποία ύστερα από κόπο θα ακολουθήσει πλούσια συγκομιδή.

Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι το πρώτο τους δείγμα μας κάνει εντύπωση. Το πέρας του χρόνου, αλλά και μία καλύτερη ηχογράφηση θα αναδείξει τις δυνατότητές τους και ως εκ τούτου θα έχουμε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι Μαύρο Κόκκινο είναι:

Στάθης Γυφτόπουλος (Μπάσσο)
Στέφανος Μήτσης (Κιθάρα)
Δημήτρης Σαρρημανώλης (Τύμπανα)
Θοδωρής Σουρβίνος (Φωνή)

www.myspace.com/mavrokokkino

Αντώνης Δριβελόπουλος