avg_blacΑς γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Αυγερινό που πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο.

Στον Κώστα Π.

– Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το τραγούδι;

Δεν έχω σαφή απάντηση γιατί δεν θυμάμαι πότε έγραψα το πρώτο τραγούδι..

Με τη μουσική ξεκίνησα από μικρός – 6 νομίζω – πιάνο στην αρχή και μετά κιθάρα, ενώ πάντα μου άρεσε να φτιάχνω δικά μου πραγματάκια, καθώς το θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ το να παίζεις μελωδίες άλλων…

 

– Τα τραγούδια σου στηρίζονται κυρίως σε έντονες εικόνες και συναισθήματα. Είναι αυτό και στάση ζωής για εσένα;

Αν δέν ζήσεις έντονες καταστάσεις δεν υπάρχει λόγος να τις αποτυπώσεις με οποιονδήποτε τρόπο..Το τι είναι στάση ζωής για μένα είναι μια τεράστια κουβέντα που μάλλον δεν μου φτάνουν πολλές σελίδες για να το περιγράψω.. Σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από το να ζεις και να λες αυτό που έζησες αν το θεωρείς σημαντικό και άξιο λόγου…

 

– Πρόσφατα κυκλοφόρησες την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά”Παιδί ανυπόμονο”, πές μου γι’ αυτό!

Λίγα λόγια για τους συντελεστές αρχικά. Oι δύο βασικότεροι ειναι η Βάσω Νικολάκου που ερμηνεύει και τα περισσότερα τραγούδια στη δουλειά αυτή και ο Σπύρος Στρομπούλας που μου έδωσε κάποιους στίχους. Θέλω να αναφέρω και τους μουσικούς που έπαιξαν στον δίσκο. Είναι ο ι Νίκος Αυγουστίδης – λαούτο, Άγγελος Βαφειάδης-  πλήκτρα (Μήπως είσαι εδώ), Τάσος  Γιαννούσης – μπουζούκι/τραγούδι (Νοτιάς), Μιχάλης Δάρμας – κοντραμπάσο, Δημήτρης Κουζής – βιολί/βιόλα, Παύλος Λογαράς –  τύμπανα, Δρόσος Σκυλλάς –  κρουστά, Χρήστος Σπηλιόπουλος – τρομπόνι.

Ο Μιχάλης Σκαράκης έκανε την ηχοληψία και μίξη, mastering (studio 133).

Την εικαστική επιμέλεια είχε η Μαρκέλλα Δουζενάκη, ενώ τα γραφιστικά από «wiz creative»… Κυκλοφορεί από την Re-define productions…Νομίζω τους είπα όλους και τους ευχαριστώ για όλα!! Είναι η σημαντικότερη δουλειά που έχω κάνει, δώδεκα τραγούδια ζωής, η απόλυτη αλήθεια μου και τα απόλυτα πιστεύω μου…!

 

anipomono_cover– Aλήθεια γιατί   “Παιδί Ανυπόμονο“;

Δεν ξέρω πως κατέληξα εκεί…Έψαχνα να βρω τίτλο, θα μπορούσε να βαφτιστεί και αλλιώς… Ήρθε από τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού..

– Πες μου λίγο την διαδικασία ολοκλήρωσης ενός Αlbum;

Αν δεν υπάρχει παραγωγός σοβαρός από  πίσω, όλο το λούκι το τραβάς μόνος σου και το πληρώνεις μόνος σου…Επίπονη διαδικασία, πολλές ώρες, ατελείωτη σκέψη… Αν το αγαπάς πραγματικά….

– Αν θα μπορούσες τον (μουσικό) κόσμο να άλλαζες, τι θα έκανες πρώτο-πρώτο;

Θα έδινα ίσες ευκαιρίες και ίδιο βήμα σε όλους, από ‘κεί και πέρα θα το άφηνα στο ακροατήριο, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη..

 

 

– Νιώθεις πως τα πράγματα σου έρχονται εύκολα έτσι όπως θές ή θέλει πολύ δουλειά για να κατακτήσεις κορυφές;

Τα πράγματα μου έρχονται πάρα πολύ δύσκολα, θέλει στομάχι αυτή η δουλειά..

Οι πίκρες είναι πολλές και οι χαρές λίγες, αν δεν το πιστεύεις 1000% δεν θα αντέξεις και δεν θα προχωρήσεις…

Δεν είναι στόχος το να κατακτήσεις  κορυφές. .. Αν κάνεις έστω και έναν να νιώσει μέσα από αυτό που έγραψες έχεις πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο, έχεις επικοινωνήσει….

– Πές μου πώς αισθάνεσαι όταν ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή;

Χαχαχαχα…Όταν πρόκειτε για δικές μου παραστάσεις εξαιρετικά άβολα, αμήχανα και με πολύ άγχος.. όταν παίζω για άλλους ή όταν κάνω την δουλειά μου σαν μουσικός (οργανοπαίχτης) δεν με αφορά και πολύ..μάλλον άνετα.. Είναι μεγάλη η διαφορά των δύο καταστάσεων..

111

 

– Τι νοσταλγείς από το παρελθόν; Τι λαχταράς για το μέλλον;

Να απαντήσω με κλισέ.. Με ενδιαφέρει μονάχα το παρών και το τώρα..

– Πως θα χαρακτήριζες την μουσική κουλτούρα της χώρας μας;

Έχουμε τεράστια μουσική κληρονομιά ως χώρα που δυστυχώς την ξεχνάμε.. Δεν φταίει ο κόσμος που συμβαίνει αυτό, τα μέσα φταίνε.. Από ‘κεί και πέρα δυστυχώς ακούμε σκουπίδια, φασόν τραγούδια και εύκολα πράγματα.. Νομίζω πως θα γυρίσει ο τροχός και ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η οικονομική κατάσταση… πάντα σε δύσκολους καιρούς υπήρχε έξαρση της τέχνης , της τέχνης που προβληματίζει..Τέτοια τραγούδια θέλουμε, να μας ταρακουνήσουν λίγο το κεφάλι…

 

– Τι άλλα σχέδια έχεις για το επόμενο διάστημα;

Θα παίξουμε αρκετά τους επόμενους μήνες, το που και το πότε, καθώς και όλα τα «ανυπόμονα» νέα μου τα μαθαίνετε από  την σελίδα μου στο facebook (Παναγιώτης Αυγερινός).

 

Το φωτογραφικό υλικό είναι απ’ το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη

Press contact & booking:
www.facebook.com/panagiotis.avgerinos.official/
productions4p@yahoo.gr
http://productions4p.blogspot.gr/

avgerinos2