Συνέντευξη με τους Κόρε. Ύδρο.

Από τον Ανδρέα Σεϊντή

Σύμφωνα με το koreydro.gr, οι Κόρε. Ύδρο. σχηματίστηκαν στην Κέρκυρα το φθινόπωρο του 1993 από τον Παντελή Δημητριάδη και το Γιώργο Αρβανιτάκη μαζί με δύο σχολικούς τους φίλους, το Σπύρο Καταγή και τον Τέο Παϊραμίδη, και σύντομα απέκτησαν cult φήμη στους underground μαθητικούς κύκλους του νησιού, στηριζόμενη σε μια σειρά από ανεπεξέργαστες, άχρονες «no-fi» σπιτικές ηχογραφήσεις, trash αισθητικής, που κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι σε μερικές δεκάδες αντίτυπα, αλλά και σε μια γενικότερη παρα-καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Με δύο δουλειές στην τσάντα τους, «Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ», και «Φτηνή Ποπ για την Ελίτ», και την ετοιμασία της 3ης να βρίσκεται ήδη στο δρόμο, τους «βρήκαμε» και δείτε τί μας είπαν.

Ανδρέας Σεϊντής: Καταρχήν να σας καλωσορίσω στην ανανεωμένη μας σελίδα και να σας ευχηθώ τα καλύτερα για την μπάντα σας!

-Καλώς σας βρήκαμε και ευχόμαστε τα καλύτερα και για σας.

Α. Σ.: Έχετε στο ενεργητικό σας 2 επίσημες κυκλοφορίες. Το “Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ” που κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη WIPE OUT και το “Φτηνή Ποπ για την Ελίτ” που κυκλοφόρησε το 2006 από την ΕΜΙ. Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά  που αποκομίσατε από τις 2 εταιρείες;

-Το απόλυτα φιλικό κλίμα και η πλήρης καλλιτεχνική αυτονομία είναι τα κοινά χαρακτηριστικά και των δύο περιπτώσεων. Τα θετικά και τα αρνητικά σχετίζονται με τα θετικά και αρνητικά του ερασιτεχνισμού και του επαγγελματισμού αντίστοιχα.

Α. Σ.: Από το επίσημο site σας έμαθα ότι είστε στην τελική ευθεία μιας καινούργιας δουλειάς. Σε τί ύφος θα κυμαίνεται και πότε  σκέφτεστε να τη κυκλοφορήσετε;

-Από μία άποψη είναι η συνέχεια του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2009, ακόμα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε ακριβώς.

Α. Σ.: Τον τελευταίο καιρό είδαμε απανωτές αποχωρήσεις παλιών μελών της μπάντας. Που οφείλεται αυτό και ποια μέλη έχουν απομείνει;

-Οι Κόρε.Ύδρο. από τα πρώτα τους βήματα έχουν αβίαστα υιοθετήσει ένα – μη ρητά δεδηλωμένο πλην όμως αυτονόητο – ιεραρχικό σύστημα λειτουργίας, με τη βοήθεια του οποίου διαμοιράζονται με φυσικό τρόπο οι καλλιτεχνικές (και όχι μόνο) δραστηριότητες του συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ο “σκληρός πυρήνας”, που αποτελείται από τους Π.Ε.Δ. και Α.Μ., οι οποίοι υπογράφουν τις στιχουργικές και μουσικές συνθέσεις, τα “μέλη”, που ασχολούνται κυρίως με το εκτελεστικό μουσικό μέρος, τα “ισόβια μέλη” ή “εικαστικοί” (Κ.Α. και Γ.Α.) που ασχολούνται μεταξύ άλλων με το artwork των δίσκων, την σχεδίαση του koreydro.gr, τις αφίσες, βιντεοκλίπ, φωτογραφήσεις κ.λπ. και οι ”εξωτερικοί συνεργάτες” οι οποίοι καλούνται όταν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Τη “γενική διαχείριση” έχει αναλάβει η Δ.Μ. και τη “γραμματειακή υποστήριξη” η Μ.Ξ.. Ακόμα υπάρχουν οι στενοί φίλοι του συγκροτήματος, όπως ο Θ.Δ. και ο Β.Α., που από την μεριά τους και σε μόνιμη βάση συνεισφέρουν με ποικίλους τρόπους.
Αν και κάθε αποχώρηση μέλους είναι ξεχωριστή περίπτωση, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ξεχωριστούς ανθρώπους, μια κοινή συνισταμένη των τελευταίων αποχωρήσεων ήταν η (κατά τα άλλα απόλυτα θεμιτή) αμφισβήτηση αυτού του ιεραρχικού μοντέλου σε συνδυασμό με τις διαφορετικές καλλιτεχνικές και προσωπικές επιδιώξεις του καθενός. Προσπαθούμε να το δούμε αισιόδοξα και ελπίζουμε οι εξελίξεις να ήταν θετικές για όλους.

Α. Σ.: Τελικά ποιο είναι το μυστικό εκείνο που μπορεί να κρατήσει μια μπάντα δεμένη
και αναλλοίωτη στο χρόνο;

-Αν υπάρχει τέτοιο μυστικό, οι Κόρε. Ύδρο σίγουρα δεν το ξέρουν…

Α. Σ.: Πλέον αυτό που μετράει δεν είναι πόσα κομμάτια θα πουλήσει ένας δίσκος
αλλά πόσες φορές θα τον κατεβάσουν από το internet. Τι γνώμη έχετε πάνω σ’ αυτό;

-Αυτό που μετράει δεν μετριέται…

Α. Σ.: Θα θέλατε να μου πείτε γιατί στο site σας λέτε ότι δεν θέλετε να συμμετέχετε σε φιλανθρωπικές συναυλίες;

-Δεν μας αντιπροσωπεύει αισθητικά ο συνήθης τρόπος χρήσης της λέξης ”φιλανθρωπικός” ως χαρακτηρισμός οποιουδήποτε καλλιτεχνικού έργου.

Α. Σ.: Έχετε στα υπόψιν σας κάποια ζωντανή εμφάνιση;

-Αυτή την περίοδο ασχολούμαστε αποκλειστικά με την δημιουργία του επερχόμενου δίσκου.

Α. Σ.: Ευχαριστώ πάρα πολύ  για την διαδικτυακή μας επικοινωνία

-Εμείς ευχαριστούμε.

Επίσημη Σελίδα:
www.myspace.com/koreydro