1483312_10201656012055006_502488119_nΈχω στα χέρια μου την πρώτη μουσική κατάθεση του συγκροτήματος «Παιδικές Ασθένειες».

Βασικός υπαίτιος για αυτή την κίνηση, χωρίς φυσικά να θέλω να μειώσω την προσφορά των άλλων καλλιτεχνών, είναι Διονύσης Φαρμάκης ο οποίος τραγουδάει, παίζει κιθάρα και υπογράφει τους περισσότερους στίχους των 7 αυτών τραγουδιών που αποτελούν το «Ήσυχα μέρη με ανήσυχα παιδιά» (εκτός του τραγουδιού “Η πατρίς” που είναι σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου και του “Semper Eadem”  το οποίο είναι ποίηση του Σάρλ Πιέρ Μπωντλαίρ και έχει μεταφραστεί από τον Γιώργη Σημηριώτη).

Μαζί του συνυπάρχουν ο Γιώργος Βλάσσης στα πλήκτρα και το ακορντεόν, ο Αλέξανδρος Μηνάς Γεωργόπουλος στις κιθάρες, ο Γιάννης Καλαφάτης στο μπάσο και ο Πολύδωρος Κωνσταντίνου στα τύμπανα.

Όλη η δουλειά έχει ηχογραφηθεί στο προσωπικό στούντιο της μπάντας στο διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του 2013. Η παραγωγή είναι προσεγμένη και σε πολύ καλό επίπεδο. Το artwork που συνοδεύει την δουλειά είναι επίσης προσεγμένο και όμορφο και γενικά είναι μια καθαρά ανεξάρτητη δουλειά από το άλφα μέχρι το ωμέγα. Δεν υπάρχουν χορηγοί, ούτε κάποια εταιρία, είναι δηλαδή αυτό που ονομάζουμε D.I.Y..

Οι στίχοι των τραγουδιών έχουν έντονο το πολιτικό στοιχείο, χωρίς να σημαίνει ότι η μπάντα είναι κομματικοποιημένη. Το βλέπουμε ήδη στα τραγούδια «Φασίστας» και «Η πατρίς»… αλλά και σε επόμενα σημεία των στίχων. Η σαπίλα και η βρωμιά που υπάρχει γύρω μας, δεν περνάει απαρατήρητη αλλά καυτηριάζεται με όμορφο τρόπο, με στίχο που δεν συναντάς εύκολα την σήμερον ημέρα και είναι κάτι που λείπει αρκετά από την ελληνική ροκ σκηνή. Οι Παιδικές Ασθένειες φωνάζουν και ροκάρουν, το κάνουν με μεγάλη τέχνη και μαεστρία, γιατί πέρα από την στιχουργική που μου έκανε εντύπωση, έχουμε και την μουσική η οποία δένει άρτια με τον ελληνόφωνο στίχο, θυμίζοντας τις παλιές καλές στιγμές του Παύλου Σιδηρόπουλου, των Τρυπών, αλλά και ένα σωρό άλλων συγκροτημάτων που τα λέγανε έξω από τα δόντια, όπως πρέπει να τα λέει ένας αυθεντικός ροκας… παντελονάτα και σταράτα.

Πολλά μπράβο σε όλους τους μουσικούς και τους συντελεστές αυτής την δουλειάς ή οποία αξίζει να κοσμεί την δισκοθήκη σας και να της δοθούν τα φώτα που της αξίζουν… σήμερα, όχι μετά από 50 χρόνια. Στηρίξτε τους!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1) Φασίστας
2) Η πατρίς
3) Που να ξαποστάσω
4) Semper Eadem
5) Αναρχική μεσσίες
6) Τι περιμένεις
7) Αγάπαμε ρε

Βρείτε τους: https://www.facebook.com/PaidikesAstheneies