Ο Νεκτάριος Θεοδώρου είναι ένας αξιόλογος καλλιτέχνης με αρκετά ανήσυχο πνεύμα, όπως όλες οι καλλιτεχνικές ψυχές, δεν κάθονται ήσυχες και αρέσκονται στο να δημιουργούν.

Αυτή είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά των Μόνο Γυμνό (3η αν υπολογίσουμε και το single Τυφλό Κορίτσι που βγάλαν πριν λίγους μήνες) με την διαφορά ότι αυτή την φορά ο Νεκτάριος Θεοδώρου αφήνει την υπογραφή του στον δίσκο βάζοντας το όνομα του δίπλα από αυτό του συγκροτήματος… και καλά κάνει, αφού η ψυχή και η δημιουργία των Μόνο Γυμνό ανήκει αποκλειστικά στον Νεκτάριο.

Δεκατέσσερα νέα τραγούδια περιέχει ο εν λόγο δίσκος, πράγμα που με κάνει να σκεφτώ ότι σπάνια βλέπω πλέον δίσκο με τόσα πολλά τραγούδια, και αυτό είναι ένα θετικό, καθώς προσφέρει και στην σκηνή αλλά και στον ακροατή.

Είναι ένας περίπλοκος δίσκος, καθώς προβλημάτισε και εμένα αρχικά, μη μπορώντας να καταλάβω γρήγορα αν αυτό που ακούω μου αρέσει. Κατάλαβα όμως στην συνέχεια που είναι το πρόβλημα… δεν μπορείς γρήγορα να βγάλεις συμπεράσματα, ούτε να πεις ότι με 2-3 φορές ακρόασης έχεις πιάσει το νόημα και έβγαλες πόρισμα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ποίηση, γιατί αν δεν το γνωρίζετε, ο Νεκτάριος Θεοδώρου έχει κυκλοφορήσει μετά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, και μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Έλα να σε κεράσω» … και συνεχίζει να μας κερνάει ποίηση μέσα από τα τραγούδια του. Θα πρέπει να βάλεις κρασί, να μην κάνεις τίποτα άλλο από το να χαλαρώσεις, να πάρεις το πολύ όμορφο από άποψη artwork βιβλιαράκι στα χέρια σου και να ταξιδέψεις με την μουσική, διαβάζοντας παράλληλα και τους στίχους των τραγουδιών… Ξέρω είναι δύσκολο στις μέρες μας να απολαύσεις με αυτό τον παλιομοδίτικο τρόπο μουσική, και όχι παράλληλα σερφάροντας στο ίντερνετ, αλλά αυτής της προσοχής θέλει αυτή η δουλειά, να την ψάξεις!

Αυτή η δουλειά τα έχει όλα, καθαρό ροκ, ποίηση, νόημα, ατμόσφαιρα, γκάζια, οπότε κάπου θα πετύχει τα γούστα σας… ακόμα κι αν γουστάρετε παλιομοδίτικο ήχο, θα βρείτε τραγούδι για τα μέτρα σας, ακούστε το «Μυρίζω αγάπη, μοιράζω αγάπη», το τζιτζίκι για ήχο κιθάρας είναι για εσάς, επίτηδες βαλμένο… αφού να φανταστείτε εγώ νόμιζα εκ πρώτης ακρόασης, ότι η παραγωγή είχε προβλήματα, γι αυτό και επικοινώνησα με τον Νεκτάριο να μου λύσει αυτή την απορία και μου διευκρίνισε ότι έχει φτιαχτεί έτσι ο δίσκος για να πιάσει όλα τα γούστα.. οπότε αν ξεκινήσατε να ακούτε rock πρόσφατα και το αυτί σας έχει συνηθίσει στις πανάκριβες παραγωγές και εύπεπτα ακούσματα, αυτός ο δίσκος θα σας ξινίσει λίγο, αλλά αν πάλι είστε ένας παλιός ακροατής της σκηνής, σίγουρα θα νοσταλγήσετε εποχές και θα έρθουν στο μυαλό σας γνώριμες μελωδίες.

Η συνέχεια επί του ηχοσυστήματος …!!!

Link

Νίκος Γραμμάτος