dinos1Ένα βιβλίο εγκυκλοπαίδεια για το Ελληνικό ροκ που πρέπει να έχετε σπίτι σας!

Ο Ντίνος Δηματάτης είναι ένας άνθρωπος ερωτοχτυπημένος με αυτό που αποκαλούμε εγχώριο ροκ ή ελληνικό ροκ (ελληνόφωνο, αγγλόφωνο). Έχει εκδώσει βιβλία, όπως τα «Οι άγνωστοι του ροκ», που αναφέρεται στην βρετανική σκηνή, το «25 χρόνια ελληνικού ροκ», το βιβλίο για τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τίτλο «Το μοναχικό μπλουζ του πρίγκηπα» και τα «Get that beat 60s-70s», «Get that beat 80s-90s».

Φέτος κυκλοφόρησε και το τρίτο Get that beat, το οποίο αναφέρεται από το 2000 μέχρι το 2013, προσπαθώντας μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια να σκιαγραφήσει την εγχώρια μουσική σκηνή.

Το βιβλίο ξεκινάει με το σημείωμα του συγγραφέα για το πως είδε την σκηνή όλα αυτά τα χρόνια, το τι αξιοσημείωτο έγινε και τι καινούριο του κέντρισε το ενδιαφέρον. Αμέσως μετά ξεκινάει μια αλφαβητική ταξινόμηση των συγκροτημάτων (με βιογραφικό και πληροφορίες για την μπάντα, σύνθεση και δισκογραφία) που έφτιαξαν μουσική με αγγλόφωνο στίχο, με ελληνόφωνο στίχο αλλά και τους solo καλλιτέχνες της εναλλακτικής φάσης.

Όπως καταλαβαίνετε το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δύσκολο και πάντα υπάρχουν παραλείψεις , όχι εσκεμμένα, αλλά γιατί είναι αδύνατο να φτάσουν όλες αυτές οι μπάντες στα αυτιά ενός ανθρώπου. Ακόμα και εμείς στο Rockap το βιώνουμε αυτό. Αδύνατο να γράψεις για κάθε μπάντα, να μάθεις για κάθε νέα κυκλοφορία, ανεξάρτητη η μη.

Στην ψηφιακή αυτή εποχή που ζούμε, είναι ηρωικό και αξιόλογο να βγαίνουν τέτοιες δουλειές που καταγράφουν στο χαρτί την εναλλακτική, μουσική μας κουλτούρα. Τα bites είναι άυλα, το βινύλιο, το cd και το βιβλίο μπορεί να αντέξει στον χρόνο.

Αναζητήστε το! Σίγουρα διαβάζοντας το, θα αναπολήσετε όμορφες μουσικές στιγμές, αλλά θα γνωρίσετε και μουσικές που δεν έτυχε να φτάσουν στα αυτιά σας.

http://www.dinosdimatatis.gr

Νίκος Γραμμάτος