Τον Κώστα Μυλώση τον γνωρίσαμε μέσα από το συγκρότημα «Δυτικές Συνοικίες» όπου είχε την θέση του τραγουδιστή. Μετά το τέλος της μπάντας ο Κώστας χαράσσει τον δικό του δρόμο στην δισκογραφία και έρχεται με το μίνι άλμπουμ «Καλλιτέχνης του δρόμου» να μας συστηθεί προσωπικά.

Μέσα στον δίσκο βρίσκουμε 4 ελληνόφωνο τραγούδια, εκ των οποίων τα 3 υπογράφει ο Καβαλιώτης Σταύρος Παπαδόπουλος σε στίχους και μουσική, και ένα ο Άκης Βαλογιάννης (στίχοι) σε συνεργασία με τον Κώστα Μυλώση (μουσική). Απαλά ροκ ηχοχρώματα πάνω σε μελωδικές φόρμες, με στίχο ευκατανόητο ο οποίος αρχικά μιλάει για την γενική κατάσταση στην κοινωνία μας («Πες πόσα θες…») συνεχίζει με ένα τραγούδι περιπλάνηση στην μουσική και τους δρόμους («Καλλιτέχνης του δρόμου») και κλείνει με 2 ερωτικά τραγούδια («Πόσο πολύ σ’αγαπώ») και («Απόψε θέλω να σε δω»).

Να σταθώ λίγο και στην φιλική συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «Πες πόσα θες…». Ο Βασίλης συμμετέχει μόνο με φωνητικά, χωρίς να αναλαμβάνει κάποιο κουπλέ, η φωνή του ίσα που διακρίνεται και προσωπικά εμένα δεν έχει να μου δώσει κάτι, περισσότερο διαφημιστικός είναι μάλλον ο ρόλος του παρά ουσιώδης.

Για το artwork του cd επίσης θα ήθελα να αναφερθώ. Εν έτη 2010 που η δισκογραφία ξεψυχάει, ένα επίσης κίνητρο για την αγορά ενός δίσκου είναι και το εξώφυλλο – βιβλιαράκι ένθετο. Στον δίσκο του Κώστα παρατηρώ έλλειψη έμπνευσης και ένα cover που θυμίζει λαϊκοπόπ δεκαετίας 90. Δώστε λίγη προσοχή και σε αυτό τον τομέα, είναι κρίμα να μένουμε πίσω. Όλα αυτά είναι προσωπική μου άποψη και πάντα οι απόψεις διίστανται.

Εν κατακλείδι η πρώτη απόπειρα του Κώστα Μυλώση αφήνει θετικά δείγματα μεν αλλά δεν ενθουσιάζει δε. Θα είχαμε βέβαια ολοκληρωμένη άποψη αν είχαμε και ολοκληρωμένο δίσκο. Θα το δείξει ο χρόνος. Καλή συνέχεια στα νέα μουσικά βήματα του Κώστα.

Κείμενο : Νίκος Γραμμάτος