Έχω την χαρά να έχω στα χέρια μου την 2η δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος από την Θεσσαλονίκη «Δυτικός Άνεμος».

Το συγκρότημα είναι μαζί από το 1994. Η πρώτη δουλειά τους κυκλοφόρησε το 2006 με τίτλο «Μια φωνή που ταξιδεύει» και 7 χρόνια μετά εντελώς τυχαία και ξαφνικά κυκλοφόρησαν το «Άσε τον κόσμο να γυρίζει»,  λέω τυχαία γιατί δεν είχαν σκοπό να βγάλουν δίσκο αλλά πήγαν στο στούντιο για να γράψουν ένα demo με καινούρια τραγούδια και εν τέλει ηχογραφήθηκαν κι άλλα, φτάνοντας τα 11 στον αριθμό.

Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε ζωντανά, κι όταν λέμε ζωντανά, εννοούμε ότι όλα τα όργανα ηχογραφήσανε ταυτόχρονα (εκτός τα φωνητικά), όπως γινόταν και στα παλιά χρόνια, πριν την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η όλη δουλειά που έχει γίνει και από άποψη παραγωγής και ενορχηστρωτικά, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η μπάντα ροκάρει και γκρουβάρει με φοβερό τρόπο, οι στίχοι έχουν κυρίως ερωτική διάθεση, όμως υπάρχουν και πιο προσωπικές στιγμές-σκέψεις, όπως επίσης δεν διστάζει να μιλήσει για την κατάσταση στην χώρα μας (στο τραγούδι «Εδώ είναι Ελλάδα ρε» το οποίο είχαν κυκλοφορήσει πριν 2 χρόνια διαδικτυακά, αλλά υπήρχε και στην συλλογή μας Underground Όνειρα 2), πράγμα που λίγοι κάνουν σήμερα. Η φωνή δε της Βάνας Κοτίκα μαγεύει και κολλάει απόλυτα με το όλο ύφος, όπως και με την φωνή του Γεράσιμου στα τραγούδια που τραγουδάνε μαζί.

Το artwork του δίσκου επίσης μου άρεσε πολύ.

Μιλάμε για έναν καθαρά ελληνόφωνο ροκ δίσκο που ακούγεται κατά επανάληψη (πρέπει να τον έχω ακούσει πάνω από 10 φορές και αυτό λέει πολλά!) και σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι θα φυσήξει δυνατά ο άνεμος και το μουσικό καράβι θα καταφέρει να σας πάει μακριά. Αυτό κάνει η μαγεία της μουσικής, η μαγεία των Δυτικός Άνεμος.

Αν είναι παιδιά κάθε φορά που θέλετε να γράψετε ένα demo να βγαίνει κάτι τέτοιο, τότε σας προτρέπω να πηγαίνετε πιο συχνά στο στούντιο, κι ας ελπίσω ο επόμενος δίσκος να μην αργήσει τόσο πολύ. Να στε πάντα καλά, ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σας στο ελληνόφωνο ροκ.

Νίκος Γραμμάτος

Είδος: Ελληνόφωνο Rock

Τα τραγούδια:

1. Ότι κι αν πεις
2. Το μπλουζ των γυναικών
3. Ελευθερία
4. Με ταξιδεύουν οι μέρες
5. Η συνταγή
6. Είναι οι ζωές μας
7. Περαστικός
8. Ας τον κόσμο να γυρίζει
9. Στο μυστικό σου ωκεανό
10. Όλα μοιάζουν
11. Εδώ είναι Ελλάδα ρε

Οι Δυτικός Άνεμος είναι:

Γεράσιμος Καριπιάδης (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα)
Βάνα Κοτίκα (φωνή, κρουστά)
Σάκης Σιώμος (μπάσο)
Νίκος Μωυσίδης (τύμπανα)

https://www.facebook.com/DytikosAnemos