coverΤον Διονύση Φαρμάκη τον γνωρίσαμε πέρσι την άνοιξη όταν παρουσιάσαμε την δουλειά που κυκλοφόρησε με την μπάντα του, τις «Παιδικές Ασθένειες». Σήμερα έρχεται να μας παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική κατάθεση η οποία έχει τίτλο «Το υπερεγώ».

Ο Διονύσης λοιπόν, αντί να κάτσει στην καρέκλα κάποιου ψυχολόγου και να βγάλει τα εσώψυχα του, κάνει ακριβώς το ίδιο, αλλά πάνω στο χαρτί και την κιθάρα, τα οποία μεταφέρονται στην μουσική του.

Το αποτέλεσμα;

Τέσσερα ενδοσκοπικά, ατμοσφαιρικά,  μελωδικά και σκοτεινά τραγούδια, βουτηγμένα μέσα σε σκέψεις και συναισθήματα. Το στοίχημα το κερδίζει, αφού καταφέρνει να σε συνεπάρει μαζί του, και με την μουσική αλλά και με την ερμηνεία που σε ορισμένα σημεία είναι ανατριχιαστική (άκουσε το τραγούδι «Διάολος).

Στίχοι, μουσική, παραγωγή, ερμηνεία… όλα άψογα.

Το μόνο «άσχημο» είναι ότι τελειώνει γρήγορα και θα ήθελα όλο αυτό να ήταν ένας γεμάτος δίσκος τον οποίο θα κρατούσα κι όλας στα χέρια μου ξεφυλλίζοντας το βιβλιαράκι. Καταραμένες εποχές της κρίσης και τις ισοπέδωσης της δισκογραφίας, θέλω την μουσική που μου αρέσει να κοσμεί τα ράφια, όχι τον σκληρό μου δίσκο.

Ανακαλύψτε τα τραγούδια, ακούστε τα, αγαπήστε τα και δώστε τα την ώθηση που χρειάζεται για να ταξιδέψουν μακριά, γιατί το αξίζουν. Μπράβο Διονύση!

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Μια ιδέα χαμηλοβλεπούσα
2) Διάολος
3) Ο κόσμος δεν αλλάζει
4) Φυγή

Βρείτε τον:

Στο Facebook

Στο YouTube

Στο SoundCloud