Δεύτερη δισκογραφική δουλειά για τον τραγουδοποιό Γιώργο Οικονόμου, δύο χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία η οποία είχε τίτλο «Φιγούρα στο δρόμο». Δεν είχα την τύχη της ακρόασης αυτού του πρώτου άλμπουμ, αλλά από την γραφή του Αντώνη Δ. που είχε ακούσει αυτό τον δίσκο, μπορώ να καταλάβω αρκετά πράγματα. Φυσικά έκανα και μια μικρή περιπλάνηση στον διαδικτυακό του τόπο στο youtube για να υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα.

Ο Γιώργος Οικονόμου συνεχίζει επάξια το πολύ όμορφο ξεκίνημα και τον Δεκέμβρη του 2011 κυκλοφορεί τον δίσκο «Μες στη σιωπή μου». Έντεκα νέα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο «The Sonic Ark» (πάντα η δουλειές τους είναι άψογες), με τον Nikodemo T. να βάζει το χέρι του στην ηχογράφηση, τη μίξη και το mastering, οπότε καταλαβαίνετε αυτόματα ότι από άποψη παραγωγής δεν υπάρχει κανένα μείων αλλά πολλά +.

Τα τραγούδια περιέχουν ανάμεικτα συναισθήματα για την φιλία, την κοινωνική αδικία, την ζωή, τον θάνατο, τον έρωτα. Το βασικό συστατικό του δίσκου, αλλά και της έμπνευσης, πιστεύω για κάθε καλλιτέχνη. Ο Γιώργος καταθέτει απλόχερα την ψυχή και τις σκέψεις του, με συνεχή ανατροπή των συναισθημάτων, όπου άλλοτε νιώθει ή δείχνει κλεισμένος – εγκλωβισμένος στον εαυτό του και άλλοτε πετάει ελεύθερος στο δικό του ουρανό, όπως αναγράφει στο δελτίο τύπου. Όλα αυτά μπορείτε να «διαβάσετε» εύκολα και άμεσα, αλλά επίσης να συμπορευτείτε μαζί του, κάνοντας τα δικά σας όνειρα. Όσοι αγαπάτε το soft rock και τα μελωδικά, ταξιδιάρικα τραγούδια, στα οποία ο στίχος παίζει πάντα βασικό ρόλο (όχι δεν υπάρχουν εύπεπτα σκυλορόκ τραγούδια εδώ μέσα), τότε αξίζει να ψάξετε και να ανακαλύψετε την μουσική του.

Ένας δίσκος που με αφήνει ικανοποιημένο από όλες τις απόψεις, δίσκος ο οποίος προπάντων ακούγεται συνέχεια, ολόκληρος και στο repeat.

Το καταπληκτικό artwork, με τις πολύ έξυπνες φωτογραφίες του Γιώργου, αγκαλιάζουν πανέμορφα το πολύ ωραίο μουσικό περιεχόμενο. Ακόμα και το κουτάκι μου άρεσε.. τι άλλο να σας πω;; Τα υπόλοιπα βρείτε τα μόνοι σας! Μπράβο Γιώργο, συνέχισε έτσι, τέτοιες δουλειές στο σύνολο θέλουμε, και επιβάλλεται πλέον, να βλέπουμε.

Νίκος Γραμμάτος