Για να πω την αμαρτία μου, τον Γιώργο Δημητριάδη άρχισα να τον «χάνω» μετά το «Αυτός που δεν ξέρει» που κυκλοφόρησε το 2001. Από το 2004 που κυκλοφόρησε τον δίσκο «Παράξενη εποχή», έχω πολλά κενά. Ήταν εκείνη η εποχή που το ραδιόφωνο άρχισε την φθίνουσα πορεία του και τα σκήπτρα στην αναζήτηση μουσικής πήρε το διαδίκτυο. Ο Δημητριάδης στο μυαλό μου πάντα ήταν ραδιοφωνικός καλλιτέχνης, αφού δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές μετέδωσα το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» ή το «Ξύπνα φτάσαμε» ή το «Όσα μου’ χεις χαρίσει» κτλ.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι προσωπικά έκανα ραδιόφωνο μέχρι το 2012, αλλά η δισκοθήκη μου είχε σταθερά τα ίδια τραγούδια του, τα οποία έπαιζα ακόμα στο ραδιόφωνο. Πως γίνεται λοιπόν να μην φτάνει στα αυτιά μου; Είναι αυτό που είπα, ότι το παιχνίδι άλλαξε, οι δισκογραφικές άρχισαν να βάζουν λουκέτα ή να μην κυκλοφορούν «τα πάντα όλα», ο κόσμος να μην αγοράζει μουσική, αφού πολύ εύκολα άκουγε στο youtube ότι ήθελε, και λίγο αργότερα να φάμε και την οικονομική μας κρίση.

Φτάνουμε στο 2016 και ο Γιώργος Δημητριάδης με την μπάντα του που σταθερά ονομάζει «Μικροί ήρωες», συνεχίζει να δισκογραφεί και μας χαρίζει αισίως τον 14ο δίσκο του (αν υπολογίσουμε το best και τα live), με τον τίτλο «Τίποτα κακό δεν θυμάμαι».

Δέκα τραγούδια στο γνώριμο μουσικό ποπ-ροκ ύφος που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Τραγούδια καλοπαιγμένα, με ωραία παραγωγή, με καθαρό ήχο που δίνει αέρα και χώρο στα όργανα για να αναδειχθούν και να φτιάξουν ένα όμορφο ταξιδιάρικο ύφος, από αυτά που αγαπήσαμε στον Γιώργο. Η φωνή του είναι το ίδιο αισθαντική και γλυκιά, όπως τα πρώτα χρόνια. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει κάποιο τραγούδι να γίνει ανάλογο hit με τα παραπάνω που ανέφερα, λόγο της ιδιαιτερότητας της εποχής. Όμως ο δίσκος έχει τέτοια τραγούδια που αξίζουν να αγαπηθούν στο έπακρο. Το ευχάριστο είναι ότι ο δίσκος δεν κάνει πουθενά κοιλιά, τα τραγούδια διαδέχονται εύστοχα το ένα το άλλο και στο σύνολο έχουμε να κάνουμε με ένα από τους καλύτερους δίσκους που μας έχει χαρίσει ο καλλιτέχνης.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1. Δεν είμαι κανενός
2. Ακορντεόν
3. Κύκνος
4. Σκουριά
5. Τίποτα κακό δε θυμάμαι
6. Ώρα Σελήνης
7. Μέσα απ’ τη φωτιά
8. Barman
9. Σε θέλω ζωή
10. Θέλω αέρα

https://www.facebook.com/giorgosdemetriades

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.