poulikasΗ περιπετειώδης ζωή του Δημήτρη Πουλικάκου στη «Μηχανή του Χρόνου». Στην εκπομπή ο Πουλικάκος εμφανίζεται να μιλά στον Χρίστο Βασιλόπουλο σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία τρία χρόνια και να ανοίγει όλα τα «ευαίσθητα» κεφάλαια της διαδρομής του.Αυτός όμως, έζησε μια άλλη ζωή γεμάτη μουσική, ανατροπές και αναζητήσεις. Τα πρώτα χρόνια τα πέρασε στο μεγαλοαστικό Κολωνάκι, πήγαινε σχολείο στο αμερικανικό κολέγιο και έμαθε να μιλά πέντε γλώσσες. Ήταν ανιψιός του πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου και εξάδελφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

poulikakos-goneis-600x397Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος – βιοχημικός)

Η άδικη φυλάκιση

Έζησε όμως και πικρίες, καθώς φυλακίστηκε άδικα κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στη δήθεν δολοφονία της πρώην γυναίκας του στην Ολλανδία. Μέσα από ντοκουμέντα και μαρτυρίες, η εκπομπή αποκαλύπτει τη δικαστική του περιπέτεια που του στέρησε ακόμα και την επαφή με τη μονάκριβη κόρη του.

Υπήρξε συγγραφέας σουρεαλιστικών κειμένων σε λογοτεχνικό περιοδικό, πορτιέρης σε στριπτιζάδικο του Λονδίνου, φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία του Ωνάση, ακόμα και «πειραματόζωο» του BBC σε πειράματα με LSD.

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 35 χρόνια, η Μηχανή του Χρόνου αποκαλύπτει σπάνιο υλικό από τη θρυλική «Συναυλία της Βροχής» στου Ζωγράφου.

Στη συναυλία που αναβλήθηκε δύο φορές λόγω καταιγίδας, έλαβαν μέρος μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τότε ροκ σκηνής, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος για να ενισχύσουν την προσπάθεια μαθητών λυκείου να συγκεντρώσουν χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή τους.

Poulikakos_synaylia-stou-Zografou-500x400

Σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις από τη θρυλική «Συναυλία της Βροχής» στου Ζωγράφου.

Στην εκπομπή μιλούν ο Δημήτρης Πουλικάκος, η ραδιοφωνική παραγωγός Θέκλα Τσελέπη, ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, ο ηθοποιός Άλκης Παναγιωτίδης, ο μουσικός Δημήτρης Πολύτιμος, ο ζωγράφος Νίκος Λυμπερόπουλος, ο λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης, ο δημοσιογράφος Μανώλης Νταλούκας, ο μουσικός Βασίλης Σπυρόπουλος και ο απόφοιτος του Λυκείου Ζωγράφου, Παναγιώτης Βασιλαντωνάκης.

Δείτε τα βίντεο από το αφιέρωμα στα σχετικά Links στην σελίδα της Μηχανής Του Χρόνου.