Μια ακόμη δουλειά που μας πρότεινε η εταιρεία «Live Records» είναι αυτή του Αλέξη Γεράρδη και λυπάμαι που την έλαβα μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας της και μάλιστα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, γιατί απλά η εταιρεία αδιαφορεί ή απλά δεν μπορεί να υποστηρίξει τις κυκλοφορίες της, με αποτέλεσμα να παλεύουν οι ίδιοι για την προβολή τους μέσω myspace, sites κτλ.

Ο Α. Γεράρδης δεν είναι καινούριος στο χώρο. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1996 συμμετέχοντας στην συλλογή «Μπροστά στο χρόνο» με το τραγούδι «Ο ταξιτζής». Το 2002 κυκλοφόρησε το cd/single του «Καρέκλες / Αίνιγμα», από την Sony Music και τέλη του 2006 κυκλοφόρησε ο εν λόγω ολοκληρωμένος δίσκος του.

Η μουσική του κινείται κυρίως σε έντεχνες και ροκ φόρμες και ο στίχος του είναι λυρικός – σατυρικός. Να σημειώσω ότι σε 2 τραγούδια τους στίχους υπογράφει η Λίνα Νικολακοπούλου, ενώ το ένα είναι σε ποίηση του Άρη Δικταίου. Επίσης στον δίσκο συναντάμε και ένα ντουέτο με τον Γιάννη Γιοκαρίνη. Η γενική εικόνα – γεύση που σου αφήνει είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι στίχων και μουσικής, πράγμα που δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας.

Σίγουρα δεν είναι ένα δισκάκι που θα σε ξεσηκώσει και θα σε κάνει να χτυπιέσαι, δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Χρειάζονται όμως τέτοιες δουλειές για το έντεχνο – ροκ που έχει χάσει την ουσία του αφού πολλοί είναι εκείνοι που πατάνε επάνω του χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο. Ένα μπράβο στον Αλέξη για τους όμορφους στίχους και την μουσική που μας χάρισε και περιμένουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

MySpace URL:
http://www.myspace.com/alexisgerardis1

Νίκος Γραμμάτος