Βάζουμε το δισκάκι μέσα, ανοίγουμε την ένταση όσο πιο δυνατά γίνεται και το ταξίδι ξεκινάει… !!!

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που έπεσε μπροστά μου το κλιπ των Αίνιγμα «Φεύγουν τα χρόνια» (το οποίο δεν περιέχεται σε αυτόν τον δίσκο), πίστευα ότι θα ακούσω κάτι πιο ποπ με δυνατό ήχο βέβαια και αυτό λόγο του στίχου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έπεσα έξω όμως γιατί ένα κομμάτι από μόνο του δεν προσδιορίζει και την ακριβή ταυτότητα μιας μπάντας.

Στο ντεμπούτο άμπουμ που έχει τίτλο “Στο φως φαίνονται όλα αλλιώς” οι Αίνιγμα τα δίνουν όλα, από όλες τις πλευρές… η παραγωγή μου αρέσει πολύ, ο ήχος δυνατός και ρυθμικός, τα γκάζια ανεβαίνουν εκεί που πρέπει, συναίσθημα υπάρχει άφθονο, και ο στίχος άμεσος και περιεκτικός. Το artwork της δουλειάς βάζει την δική του θετική πινελιά επίσης.

Υπάρχουν αρκετές στιγμές μέσα στον δίσκο όπου οι Αίνιγμα μου θυμίζουν έντονα τους Έμμονο Γκρίζο, για τους οποίους έχω ήδη αναφέρει ότι αποτελούν ένα από τα δυνατά χαρτιά της  ελληνόφωνης ροκ σκηνής σήμερα. Το ίδιο φαντάζομαι θα πιστεύουν και οι ίδιοι οι Αίνιγμα, αφού δηλώνουν δημόσια κιόλας ότι έχουν επιρροές από τους Έμμονο Γκρίζο. Εδώ όμως πάμε ακόμα πιο βαθειά στην σχέση των δυο συγκροτημάτων, αφού ο Χάρης Γερουλάκης και ο Μπάμπης Τζανιδάκης βάζουν την δική τους πινελιά σε αυτό τον δίσκο. Ο Χάρης αναλαμβάνοντας το mastering του δίσκου και ο Μπάμπης συμμετέχοντας στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου «Κόσμος παράλληλος» … το αποτέλεσμα;; Άψογο!

Να υπογραμμίσω ότι οι Αίνιγμα στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν και μια νίκη σε διαγωνισμό του ΜTV GREECE – The bandproject. Μαζί με την πρώτη τους δουλειά αυτή, βάζουν ψηλά τον πήχη και κερδίζουν επάξια μια θέση στα καλύτερα άλμπουμ της ελληνόφωνης ροκ σκηνής των ’10s μέχρι σήμερα.

Ελπίζω σε μια ανάλογη συνέχεια δίχως τέλος … θα περιμένω!

Νίκος Γραμμάτος

Τσεκάρετε: https://www.facebook.com/Ainigmaband

Λίστα τραγουδιών:

1. Τα δικά σου μυστικά
2. Κρύψου
3. Στο φως όλα φαίνονται αλλιώς
4. Μία πόλη
5. Μνήμες
6. Σκανδάλη
7. Ζωή σε επανάληψη
8. Μάσκα
9. Τόσο απλά
10. Στου χρόνου τη ρωγμή
11. Κόσμος παράλληλος

Το συγκρότημα αποτελείται από τους:

Νίκος Λούντος – Φωνητικά και Kιθάρα
Σάκης Βλαχάκης – Κιθάρα
Γιώργος Ζαρκαδούλας – Τύμπανα
Γιάννης Παναγόπουλος – Μπάσο