12336255_10153314707185745_231053752_nΜετά τον «κορεσμό των Υδρογονανθράκων», τους γνωστούς σε μας «Κόρε Ύδρο», η εξέλιξη της συγκεκριμένης Κερκυραϊκής μπάντας, «Τα παιδιά της παλαιότητας» επιστρέφουν μισό περίπου χρόνο μετά το δισκογραφικό τους ντεμπούτο «12 Τραγούδια από τις κατακόμβες», με το Consortium in Amato. (σημαίνει στα λατινικά συμμετοχή στο αγαπώμενο)Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την εταιρεία «39» και περιέχει 14 κομμάτια.

Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τον ήχο της μπάντας, ακούγοντας την όμορφα φάλτσα και τρεμουλιασμένη φωνή του Π.Ε. Δημητριάδη, τον ρομαντικό και ταυτόχρονα σαρκαστικό στίχο, τον αργό μουσικό βηματισμό με τις ξαφνικές εκρήξεις, τη μελωδικότητα και μουσική διαύγεια στο πιάνο και τους χαρακτηριστικούς experimental «θορύβους», όπως τους αποκαλεί ο Π.Ε.

Στο νέο άλμπουμ παρατηρούμε την συνοδεία νεοεισαχθέντων οργάνων όπως το ακορντεόν, το μαντολίνο και το σαξόφωνο. Το τραγούδι «Η ποίηση που γράψαμε μαζί (28)» με τη συνοδεία του ακορντεόν δημιουργεί εικόνες από την ανάμνηση του ζευγαριού που αναφέρεται στο κομμάτι σε συνδυασμό με τον σύνηθες σαρκαστικό στίχο ενώ στο «Πώς έκλαψα ξανά μετά από χρόνια» (βλέποντας μια αμερικάνικη ταινία) ή το μπλοκάκι» αναφέρει και ένα στίχο του Γιάννη Πάριου (!).

Το συνδετικό παιχνίδι μεταξύ των τραγουδιών είναι εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς στο κομμάτι «Είδα στον ύπνο μου πως δεν την αγαπούσα» ξεκινά με τον ομότιτλο στίχο και παρουσιάζει τη κατάσταση μιας σχέσης ενώ συνεχίζοντας τον δίσκο φτάνουμε στο κομμάτι το «Μέλλον» όπου ακούμε την ίδια εισαγωγή και μια άλλη όψη της σχέσης αυτής.

Στο «Είχα τα νιάτα του κάποτε (η νεότητα)», το μαντολίνο δίνει ένα όμορφο γέμισμα στο κομμάτι, στο «Το μόνο ψέμα που αγαπώ» μας δίνουν μια έντονη γεύση από τα παλιά τους κομμάτια (ως Κόρε  Ύδρο) και στο  «Κύκλοι», κλείνοντας ο δίσκος παίρνει μια ιδιαίτερη κλίση προς την post-rock.

Όσο για το προκλητικό(;) εξώφυλλο, απλά μας αφήνει απορημένους!

Το άλμπουμ μπορείτε να ακούσετε εδώ  https://paidiatispalaiotitas.bandcamp.com/

Ρένος Γεωργίου

Τα τραγούδια:

1) Επίκληση Στο Νεαρό Βέρθερο
2) Σκύψε Με Αγάπη
3) Τρέλανέ Μας Κι Απόψε
4) Γάτοι
5) Ωδή Στη Μυρσίνη Που Έρχεται
6) Είδα Στον Ύπνο Μου Πως Δεν Την Αγαπούσα
7) Η Ποίηση Που Γράψαμε Μαζί (28)
8) Είχα Τα Νιάτα Του Κάποτε (Η Νεότητα)
9) Τζίμης
10) Πώς Έκλαψα Ξανά Μετά Από Χρόνια (Το Μπλοκάκι)
11) Το Μέλλον
12) Τα Γκοφρέ Σεντόνια
13) Το Μόνο Ψέμα
14) Κύκλοι