l_cover-19Ο Παύλος Φακατσέλης χτύπησε την πόρτα μας με το που κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φυγόκεντρος».

Έτσι λοιπόν μετά από λίγο φτάνει στα χέρια μου το δισκάκι.

Εκ πρώτης όψεως βλέπω κάτι πολύ προσεγμένο, με υπέροχο artwork σε digipack συσκευασία… οπότε μου μένει να απολαύσω το ηχητικό και να δω αν και αυτό είναι στο ίδιο επίπεδο με το περιτύλιγμα.

Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε αρκετό χρόνο για να γράψω αυτές τις λέξεις, όχι όμως επειδή με δυσκόλευε το όλο θέμα, αλλά γιατί η κάθε αναπαραγωγή του με πήγαινε σε ένα πανέμορφο ταξίδι ήχων και στίχων.

Έχουμε να κάνουμε με έναν καταπληκτικό δίσκο που περιέχει τα πάντα… όμορφες μουσικές (ακούμε τρομπέτες, ακκορντεόν, Hammond, βιολί, πιάνο και τα κλασικά τύμπανα, μπάσο, ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες), καλοδουλεμένες και καλοπαιγμένες, έξυπνους και ωραίους στίχους και προπάντων μια εξαίσια ερμηνεία από τον ίδιο τον Παύλο Φακατσέλη.

Δεν μπορείς να βάλεις εύκολα μια ταμπέλα στην μουσική, αφού υπάρχει ένα κράμα με μίγματα από ροκ και εναλλακτικής τζαζ θα το έλεγα. Το καλύτερο όμως είναι να παραθέσω την άποψη του ίδιου του καλλιτέχνη η οποία λέει:

«Στη διαδρομή θα συναντήσει τους country ρυθμούς του johhny cash προσεγγίζοντας τους με σύγχρονη rock διάθεση, τη λυρικότητα της ηλεκτρικής μπαλάντας έτσι όπως τη σύστησε ο Σαββόπουλος, τις καλπάζουσες μελωδίες χάλκινων πνευστών που ξεπηδούν μέσα από σχεδόν punk νοοτροπίας δομές και ταχύτητες, τον groovy χαρακτήρα της ελληνικής εναλλακτικής/rock σκηνής των 90’s, πραγματοποιώντας παράλληλα πολλές ενδιάμεσες στάσεις στα πειραματικά ηχητικά τοπία του Γιάννη Αγγελάκα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.».

Χρειάζεστε κι άλλες πληροφορίες για να σας πείσω ότι έχουμε να κάνουμε με έναν από τους καλύτερους δίσκους εν έτη 2013 και όχι μόνο;

Σπεύσατε να τον προμηθευτείτε και να στηρίξετε τον Παύλο για να συνεχίσει το έργο του.

Ευχαριστούμε για τον πολύτιμο λίθο στον τοίχο της δικής μας σκηνής.

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1. Στο δρόμο
2. Κρυμμένα
3. Όλοι στο χορό
4. Σεπτέμβρης από συρματόπλεγμα
5. Βγάζοντας τη γλώσσα στον Αρμαγεδδώνα
6. Επισκέπτης
7. Στη χώρα των θαυμάτων (feat. Α.Τουμπανάκη)
8. Πάρτυ στον ορίζοντα γεγονότων
9. Αφήνω εσένα να τα πεις (feat. Α.Τουμπανάκη)
10. Κάτι σαν εξομολόγηση
11. Τρείς μικρές αποδράσεις
12. Φυγόκεντρος

Σύνδεσμος:

http://pavlosfakatselis.bandcamp.com/