ΕΞΩΦΥΛΛΟ CDΓια τον Βασίλη Μπαμπανιάρη είχα γράψει τον Νοέμβριο του 2011 όταν έφτασε στα χέρια μου η πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Δείτε το κείμενο μου εδώ.

Πλέον έχω στα χέρια μου την δεύτερη δισκογραφική του απόπειρα, η οποία έχει τίτλο «Δεν ανήκω εδώ».

Καταρχήν χαίρομαι που δεν έχει καταντήσει ένα «φθηνό» ποπ είδωλο, ώστε να κερδίσει γρήγορη αναγνωσιμότητα. Όχι ότι είναι κακό, απλά τα απότομα ανεβάσματα, έχουν συνήθως και απότομα κατεβάσματα, και η απότομη αυτή αλλαγή υψομέτρου μπορεί να επηρεάσει τον κάθε άνθρωπο, και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δω τον Βασίλη να παρεκτρέπεται της πολύ αξιόλογης πορείας του.

Η νέα του δουλειά περιέχει 11 νέα τραγούδια σε στίχους, μουσική, ενορχήστρωση και μίξη, από τον ίδιο τον Βασίλη Μπαμπανιάρη, εκτός του ενός που είναι σε στίχους Στέβη Σαμέλη και μουσική των δυο μαζί.

Ο Βασίλης ροκάρει όπως πρέπει να ροκάρει, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε στο ντεμπούτο δίσκο του, ρομαντικό, επίκαιρο, με έξυπνο στίχο που πολλές φορές γίνεται κοφτερός και σφάζει με το βαμβάκι, περνώντας τα μηνύματα που θέλει μέσα από τις ποπ-ροκ φόρμες του. Η φωνή του πάντα με όμορφη και ρομαντική χροιά είναι έτοιμη να σε πάρει μακριά από τα καθημερινά προβλήματα και να σε στείλει για αποδράσεις, μέσα στον μουσικό αλλά και συναισθηματικό του κόσμο. Ένα ταξίδι που αξίζει να ανακαλύψετε, να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη όσοι δεν τον γνωρίζετε, αλλά ακόμα καλύτερα να βρεθείτε σε κάποια από τις πολλές του συναυλίες στην Αθήνα, μήπως και καταφέρετε να τον ανεβάσετε από τον “πάτο” που έχει βρεθεί στα ψηλά και στα αστέρια της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, γιατί πραγματικά το αξίζει… γιατί «είναι ψέμα πως είναι εντάξει» και συνεχίζει «με μια κιθάρα τα όνειρά του».. και όπου τον βγάλει. Συνέχισε με το ίδιο πάθος Βασίλη, γουστάρω κάργα!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1) Δεν ανήκω εδώ
2) Ακροβάτης
3) Μια καινούργια μοναξιά
4) Είναι ψέμα πως είμαι εντάξει
5) Με μια κιθάρα τα όνειρά του
6) Απόψε το τέλος
7) Κάτι να αλλάξεις
8) από μηχανής Θεός
9) Τίποτα δεν περιμένω
10) Σε μια πόλη παλιά
11) Σ’ αυτόν τον πλανήτη αυτή τη στιγμή

Βρείτε τον εδώ