Ο Άγγελος Μουρβάτης είναι ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνόφωνο ροκ, αφού δραστηριοποιείται και δισκογραφεί από το 1998.

Ο Άγγελος ήταν τυχερός γιατί στην συνείδηση μας κατατάσσεται στις μπάντες τις χρυσής δεκαετίας του 90. Η τελευταία ελληνόφωνη δισκάρα κατά εμέ, ήταν το «Το παραμύθι της χαράς και της λύπης» που κυκλοφόρησε το 2000 και ακούστηκε πολύ στα ραδιόφωνα της χώρας μας και όχι μόνο. Χωρίς να θέλω να αδικήσω το «Καλημέρα» που κυκλοφόρησε το 2003, του οποίου την ύπαρξη έμαθα χρόνια μετά, ίσως γι αυτό να έφταιγε το ότι οι εταιρίες από το 2000 και μετά δεν ασχολήθηκαν και πολύ με το ελληνόφωνο ροκ.

Μετά το 2003 ο Άγγελος θέλει να πειραματιστεί προφανώς και κυκλοφορεί το ορχηστρικό «Never Break a Window In the Winter» και το 2007 έρχεται η μπάντα Cosmicray με το «Love is», μια αγγλόφωνη προσπάθεια που έδωσε μια όμορφη νότα αλλά χάθηκε στο σύμπαν, όπως πολλές ακόμα παρόμοιες προσπάθειες συγκροτημάτων.

Φτάνουμε στο 2012 και ο Άγγελος Μουρβάτης μαζί με τους Ψυχή μας χτυπάνε και πάλι την πόρτα, και ενώ τα πράγματα πάνε κατά διαόλου στην δισκογραφία, το συγκρότημα δισκογραφεί από την Plus Rec και επιμένει, ίσως για τους λίγους εμάς ρομαντικούς. Το «Παραμύθι στην χώρα των ψεμάτων» είναι γεγονός.

Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτός ο δίσκος νομίζω ότι είναι μια συνέχεια από «Το παραμύθι της χαράς και της λύπης». Λίγο ο τίτλος που «παίζει» με το «παραμύθι», λίγο τα πολύ ωραία τραγούδια που περιέχει, λίγο ο αέρας που μεταδίδει.

Έχουμε να κάνουμε με 10 πολύ όμορφα και καλά δουλεμένα τραγούδια και από τον Άγγελο, και από τους Ψυχή και από τα παιδιά που συμμετέχουν στον δίσκο, που απαρτίζονται από μαθητές του Άγγελου παλιούς και νέους, όπως οι Scary Face, αλλά και από τον γιό του Πάρη Μουρβάτη (το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει λένε), ο οποίος πλέον τον συνοδεύει σε κάθε live.

Ένας δίσκος με αρκετή κατάθεση ψυχής… με όνειρα, έρωτα, νοσταλγία, αδικία, με μηνύματα, με καρφιά στην όλη πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας… πράγμα που πολύ λίγοι μουσικοί το τολμάνε και μπράβο στον Άγγελο που δεν μασάει.

Παραγωγή, ενορχήστρωση, ήχος, artwork, είναι όλα στα θετικά αυτής της προσπάθειας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν φαν του είδους ανικανοποίητο, γιατί έχουμε να κάνουμε σίγουρα με έναν από τους καλύτερους ελληνόφωνους ροκ δίσκους για το 2012.

Ακούγεται όλος και στο repeat … αναζητήστε τον!

Line – Up:

Αντώνης Κοπανούδης – Τύμπανα
Φίλιππος Κωτούλας – Μπάσο
Άγγελος Μουρβάτης – Φωνητικά, κιθάρες

Τα τραγούδια:

1. Στο σύμπαν
2. Παραμύθι στη χώρα των ψεμάτων
3. Μικρό πανί
4. Δεν είναι αργά
5. Κλέφτης του χρόνου
6. Στην κατάθλιψη
7. Άσπρο χώμα
8. Κλειδί του παραδείσου (Έλληνας)
9. Ένα φιλί
10. Χάνομαι

Links: www.mourvatis.gr | www.facebook.com/mourvatis

Νίκος Γραμμάτος